Privatumo politika

1.Bendrosios nuostatos

UAB „Satola" tvarko viešos prieigos internetinę svetainę www.exchange.lt ir šiomis svetainės privatumo taisyklėmis įsipareigoja užtikrinti Jūsų asmeninės informacijos saugumą ir Jūsų teisių apsaugą Jums naudojantis šia svetaine ir joje esančiu turiniu.

Įgyvendindama šias pareigas, UAB „Satola" vadovaujasi Bendruoju asmens duomenų reglamentu (galiojančiu nuo 2018 m. gegužės 25 d.), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų ir privatumo teisinę apsaugą.

UAB „Satola" turi teisę periodiškai atnaujinti šias taisykles. Svetainės lankytojams taisyklės yra visada prieinamos šioje svetainėje.

2.Sutikimas/nesutikimas su slapukais

Svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“) – nedideli tekstiniai failai, kuriuos Jūsų interneto naršyklė (pavyzdžiui, Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Opera arba Safari) patalpina Jūsų kompiuteryje, planšetėje arba išmaniajame įrenginyje.

Svetainėje yra naudojami dviejų tipų slapukai: „Google Analytics“ slapukai; Turinio valdymo sistemos (grav) slapukai.

Pirmą kartą prisijungus www.exchange.lt Jums bus pateikta lentelė, prašanti sutikti (mygtukas „Sutinku”) arba nesutikti (paliekant svetainę ir uždarant naršyklės langą) su svetainėje naudojamų slapukų įrašymu.

Sutikdami, Jūs suteikiate teisę UAB „Satola" rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Jūsų apsilankymo www.exchange.lt duomenis, tame tarpe Jūsų IP adresą, tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šiose taisyklėse.

Nesutikimas su slapuku reiškia, kad Jūsų apsilankymas nebus įtrauktas į puslapio lankymosi statistiką ir (arba) reklaminiai pasiūlymai nebus rodomi. Nesutikimas neturi jokio poveikio Jūsų apsilankymui puslapyje.

3.Slapukų valdymas ir saugojimas

Slapuko surinkta anoniminė informacija apie Jūsų naudojimąsi šia svetaine paprastai yra įrašoma Jūsų įrenginyje ir perduodama „Google“ serveriui, esančiam JAV, ir ten saugoma. „Google“ privatumo politikos taisykles rasite čia: https://policies.google.com/privacy?hl=lt Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi jūsų įrenginyje. Daugiau informacijos apie slapukų išjungimą arba slapukų nustatymų pakeitimą naudojamoje naršyklėje rasite toliau pateikiamame sąraše:

„Google Chrome“: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en „Firefox“ https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences „Internet Explorer“: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies „Safari“: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471

4.Klientų asmens duomenų tvarkymas

Naudodamiesi UAB „Satola“ interneto svetainėje teikiamomis paslaugomis, Jūs besąlygiškai sutinkate su šia privatumo politika. Jei nesutinkate su privatumo politikos sąlygomis, jūs neturite teisės naudotis interneto svetaine ir joje teikiamomis paslaugomis.

Registruojantis svetainėje Jūs privalote užpildyti registracijos anketą – pateikti mobilaus telefono numerį.

UAB „Satola“ netikrina Jūsų pateiktos informacijos. Jūs esate atsakingas, kad registracijos anketoje pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs.

Jūsų asmens duomenys bus saugomi tol kol bus įvykdyta Jūsų pageidaujama paslauga, priklausomai nuo pasirinktos valiutos rezervacijos termino ir 3 metus po paslaugos suteikimo. Jūsų duomenys bus saugomi rinkodaros tikslais, nebent išreikšite nesutikimą arba paprieštarausite tokiam tolesniam duomenų saugojimui. Jeigu nesutinkate, kad Jūsų duomenis saugotume ir po paslaugų teikimo pabaigos, informuokite apie tai elektroniniu paštu arba kitokiu Jums patogiu būdu.

Asmens duomenų tvarkymo pagrindas finansinio tarpininkavimo paslaugų teikimo tikslais bei rinkodaros tikslais yra: duomenų subjekto sutikimas ir/arba sutarties su Duomenų subjektu vykdymas (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1 d. a) p. ir b) p.).

5.Atrankoje dalyvaujančių kandidatų į darbo vietas asmens duomenų tvarkymas ir kandidatų duomenų bazės administravimas

Jeigu pagal mūsų interneto svetainėje skelbiamą ar specializuotoje, darbuotojų atrankoms ir darbo paieškoms skirtoje interneto svetainėje, ar kitur patalpintą skelbimą dėl atrankos į konkrečią darbo vietą atsiuntėte savo CV (gyvenimo aprašymą), motyvacinį laišką, rekomendacijas ir/ar kitus dokumentus ar duomenis, Jūsų savanoriškai pateikti bei kiti toliau įvardinti asmens duomenys bus tvarkomi darbuotojų atrankos tikslu.

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi tol, kol pasibaigs atranka, t.y. bus nuspręsta į darbą priimti konkretų kandidatą, pasibaigs jo bandomasis laikotarpis arba bus nuspręsta užbaigti atranką neatrinkus jokio kandidato. Šis laikotarpis neturėtų viršyti 4 mėnesių. Po atrankos pabaigos Jūsų asmens duomenys bus saugomi 3 metus tam, kad atsiradus darbo vietai galėtume Jums pateikti pasiūlymą, nebent išreikšite nesutikimą arba paprieštarausite tokiam tolesniam duomenų saugojimui. Jeigu nesutinkate, kad Jūsų duomenis saugotume ir po atrankos pabaigos, informuokite apie tai elektroniniame laiške, informavimo apie asmens duomenų tvarkymą formoje arba kitokiu Jums patogiu būdu.

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi Jūsų sutikimo dalyvauti atrankoje pagrindu, taip pat teisėto intereso ir teisės aktuose suteiktų teisių ar numatytų prievolių vykdymo pagrindu.

Jeigu savanoriškai pateiksite savo asmens duomenis mums tam, kad juos galėtume saugoti kandidatų duomenų bazėje ir esant poreikiui su Jumis susisiektume, Bendrovė Jūsų asmens duomenis saugos 3 metus.

Informuojame, kad pasinaudojant asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų suteikta teise, gali būti kreiptasi į Jūsų ankstesnius darbdavius ir paprašyta jų nuomonės apie Jūsų kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes. Tačiau į Jūsų esamą ar buvusį darbdavį nebus kreipiamasi be Jūsų aiškiai išreikšto išankstinio sutikimo.

6.Komunikacija elektroniniu paštu

Pagal Reglamentą asmens duomenimis yra laikomas susirašinėjimo elektroniniu paštu turinys, net jeigu susirašinėja juridinių asmenų darbuotojai. Atsižvelgdami į tai, komunikacijos turiniui, taip pat elektroninio pašto adresams yra taikomos pagal Reglamentą privalomos asmens duomenų tvarkymo taisyklės.

Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų laisva išraiška vykdyti komunikaciją elektroniniu paštu ir joje pateikti tam tikrus duomenis, t.y. sutikimas. Be to, duomenų tvarkymo pagrindas taip pat gali būti sutarties vykdymas bei teisės aktuose numatytų pareigų vykdymas.

Jūsų elektroninio pašto adresas, susirašinėjimo turinys ir susiję duomenys bus tvarkomi laikantis proporcingumo principo. Šie duomenys visų pirma bus matomi to asmens, su kuriuo tiesiogiai elektroniniu paštu komunikuosite. Tačiau, tam tikrais atvejais Jūsų susirašinėjimą gali perskaityti ir kiti darbuotojai, pavyzdžiui, vidaus administravimo, galimų teisės aktų ar vidaus taisyklių pažeidimų tyrimo, darbuotojo pavadavimo ir susijusiais tikslais bei panašiose situacijose.

7.Skundų, paklausimų ar atsiliepimų administravimas

Jeigu į bendrovės elektroninį paštą ar kitokiu būdu mūsų Bendrovei pateikėte skundą, paklausimą ar atsiliepimą, Jūsų savanoriškai pateikti asmens duomenys bus tvarkomi šio skundo, paklausimo ar atsiliepimo administravimo tikslu.

Jeigu Jūsų pateiktas skundas bus susijęs su potencialiai galinčiu kilti ginču, galimai padaryta žala ir pan., Jūsų asmens duomenys gali būti saugoti maksimalų 10 metų laikotarpį. Jeigu asmens duomenys nebus susiję su galimu ginču, jie bus sunaikinti per trumpesnį laikotarpį,

Jūsų asmens duomenų tvarkymas bus grindžiamas Jūsų laisvos valios išraiška, t.y. sutikimu, tačiau, tam tikrais atvejais skundo tolesnio saugojimo pagrindas gali tapti teisės aktas.

8.Duomenų perdavimas tretiesiems asmenims ir duomenų naudojimas automatizuotų sprendimų priėmimui bei profiliavimui.

Duomenys nebus naudojami automatizuotų sprendimų priėmimui Jūsų atžvilgiu, įskaitant profiliavimą.

Duomenų valdytojas įsipareigoja neperduoti Jūsų asmens duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus: 1.teikiant paslaugas – mūsų partneriams, siekiant įgyvendinti Jūsų užsakytas paslaugas. Šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti; 2.duomenų tvarkytojams, kurie atlieka tam tikrus darbus ir teikia paslaugas (tarpininkai, kurie tvarko duomenis tam, kad sudaryti ir administruoti sutartis su klientais; informacinių technologijų bendrovės, kurios duomenis tvarko, kad užtikrintų informacinių sistemų kūrimą, tobulinimą ir palaikymą; bendrovės, kurios užtikrina pranešimų klientams siuntimą, teikia apsaugos ir kitas paslaugas, įskaitant teisės, finansų, mokesčių, verslo valdymo, personalo administravimo, buhalterinės apskaitos paslaugas); 3.teismui, teisėsaugos įstaigoms ar valstybės institucijoms tiek, kiek tokį teikimą nustato teisės aktų reikalavimai (pvz.: antstoliams, teismams ir kt.); 4.kitiems asmenims asmens sutikimu, jei toks sutikimas gaunamas dėl konkretaus atvejo;

Duomenų valdytojas gali pateikti Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenis šioje Privatumo politikoje nenurodytiems Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) Duomenų valdytojui ir tvarko Klientų ir Duomenų subjektų asmens duomenis Duomenų valdytojo vardu. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal Duomenų valdytojo nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje su Klientu nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdamas duomenų tvarkytojus Duomenų valdytojas imasi visų reikiamų priemonių, siekdamas užtikrinti, kad duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

Asmens duomenų tvarkymo pagrindas finansinio tarpininkavimo paslaugų teikimo tikslais yra: duomenų subjekto sutikimas ir/arba sutarties su Duomenų subjektu vykdymas (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1 d. a) p. ir b) p.).

Jeigu į šį asmens duomenų gavėjų sąrašą patektų ne Europos Ekonominės Erdvės valstybėje esantys asmens duomenų gavėjai, asmens duomenys perduodami tik į Komisijos sprendimu dėl tinkamo duomenų apsaugos lygio patvirtintas valstybes arba tik į valstybes, kurių atžvilgiu taikomos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 46 str. 2 d. ar 3 d., 49 str. 1 d. nustatytos apsaugos priemonės, su kuriomis turėtumėte galimybę susipažinti šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais.

UAB „Satola" gali pateikti apibendrintą informaciją apie interneto svetainės lankymosi statistiką savo partneriams ir kitoms šalims, tačiau tik tokiu būdu, kad nebūtų įmanoma identifikuoti konkrečių asmenų.

9.Duomenų subjektų teisės

Asmenys turi šias teises: 1.teisę susipažinti su duomenimis ir tuo, kaip jie yra tvarkomi; 2.teisę reikalauti ištaisyti duomenis; 3.teisę reikalauti ištrinti duomenis; 4.teisę apriboti duomenų tvarkymą; 5.teisę į duomenų perkeliamumą; 6.teisę nesutikti su duomenų tvarkymu; 7.teisę nebūti automatizuotai vertinamam ir profiliuojamam. 8.teisę bet kada atšaukti sutikimą tvarkyti duomenis, kuomet duomenys yra tvarkomi sutikimo pagrindu. Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu pagrįsto asmens duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui. Sutikimą galite atšaukti susisiekus su atsakingais mūsų bendrovės asmenimis žemiau nurodytais kontaktais.

Prašymai dėl teisių įgyvendinimo bendrovei turi būti pateikti raštu (įskaitant elektroninį formatą) taip pat turi būti įmanoma identifikuoti prašymą padavusio asmens bei duomenų subjekto tapatybę. Duomenų subjekto tapatybė nustatoma pagal tapatybę patvirtinantį dokumentą ar elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį. Jei prašymą duomenų subjektas siunčia paštu ar per pasiuntinį, prie prašymo turi būti pridėta teisės aktų nustatyta tvarka patvirtinta duomenų subjekto asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija. Kai dėl informacijos apie asmenį kreipiasi jo atstovas, jis turi pateikti atstovavimą patvirtinantį dokumentą ir duomenų subjekto bei atstovo tapatybę patvirtinantį dokumentą, jeigu nėra kitų protingų būtų nustatyti atstovo ir duomenų subjekto tapatybių.

Dėl duomenų subjektų teisių įgyvendinimo maloniai prašome kreiptis žemiau nurodytais kontaktais.

10.Asmens duomenų saugumas

Bendrovė asmens duomenis tvarko atsakingai, teisėtai, sąžiningai ir skaidriai, vadovaujantis Bendrovėje patvirtintomis asmens duomenų tvarkymo taisyklėmis. Nustatydama asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, Bendrovė įgyvendina tinkamas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

11.Teisių gynimo tvarka

Informuojame, kad asmenys turi teisę skųsti Bendrovės veiksmus (neveikimą) Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai ir teismui teisės aktų nustatyta tvarka, taip pat skųsti teismui Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos veiksmus (neveikimą).

12.Baigiamosios nuostatos

Bendrovės svetainėje gali būti į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Bendrovės interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Atnaujinus šią privatumo politiką, informacija bus pateikiama Bendrovės interneto svetainėje www.exchange.lt.

Siekiant įgyvendinti aukščiau minėtas teises maloniai prašome kreiptis elektroniniu paštu info@exchangelt.lt arba atvykę į artimiausią „EXCHANGELT“ valiutos keityklą saloną. Atsakymas į Jūsų užklausimą ir tolimesnių veiksmų aprašymas bus pateiktas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų.